Етикети

, , , ,


546374_3815481546428_1870653792_n

АВТОР : ВЕСЕЛИН ВАСИЛЕВ  veselinvasilev1@gmail.com

Една от най-безличните за мен години е 2013 ,спрямо обстановката в България.Аз лично ще я запомня с озлобяването и разделението на една страна известна досега ,колко е толерантна и гостоприемна ,как нацията и е топла и добродушна и т.н. , и т.н.- да ,ама не !

Политическата ситуация е патова.Две партии,двама лидери,две личности делят държавата все едно им е бащиния.Единият обвинява другия и обратното и се въртят в един кръговрат неспирен и няма излизане от него,а нацията безлична ,безразлична .От едната страна протестиращи ,от другата контра протестиращи и полза няма … За едните от сутрин до вечер ,стават и лягат с една мисъл “ОСТАВКА“ .Другите незнайно от какви подбуди им опонират и те искат оставка ,само че на президентът ,с две думи нищо интересно в противопоставянията .Защо ли ? Липсата на каквато и да е идея от двете страни отблъсква ,отвращава …,а уж всички милееха за България !

Разделението ни стигна до там ,че на два митинга на БСП и ГЕРБ ,телевизиите разделиха екрана на две – без звук на моменти само картина и българинът е така ,поне от това което виждам аз – нито му се говори ,нито слуша … само гледа в далечината ,а там излизане от блатото на безразличието няма .

Иначе отдавна криза ,според мен няма всеки втори млад е “ в час “ с технологиите ,мобилният телефон с интернет приложения вече не е лукс.Въпреки повишилите се цени на горивата ,цигарите и алкохола – колите по пътищата са все същият брой,пушачите не личи да са намалели,а дискотеките и кафенетата са все така пълни.В криза ли е нация ,която има пари за цигари ,алкохол,че дори гориво за повече от един автомобил ,а за тока да няма пари … В криза са само бедните пенсионери ,те който със по-малко от 200 лв. живеят на месец и пак им остават ,а по-младите със 500 лв. и нагоре едвам връзват двата края.

Разхождайки се гледаш мръсотия,апатия,величие и падение на една нация . Народ ,който май ще остане славен само в учебниците по история,народ озлобен от своите политици,роднини , съседи и приятели. Хубавото е ,че надежда има и винаги е имала ,както от изгорелите дървета се зараждат нови гори ,така и от апатичните и слабообразовани българи ще се зароди образован,толерантен и достоен народ.

Да бъдем достойни хора ,да възпитаме децата си и да се насладим на живота ,защото след като изгубим нещо ,чак тогава съжаляваме…типично по нашенски.

Реклами