Етикети

, ,


Хрупкави, вкусни кедровите ядки всъщност са семената на около 20 различни вида борови шишарки. Тези малки семена са наистина много добър източник на растителни хранителни вещества, важни минерали и витамини. Съдържат и моно-ненаситени мастни киселини, които помагат за намаляване на нивата на холестерола в кръвта. Имате цели 6 основателни причини да включите вълшебните кедрови ядки в менюто си.Помагат ви да отслабнете.

Кедровите ядки са с високо съдържание на мазнини, но редвоната им консумация, може да ви помогне да свалите килограми. Каква е логиката? Те съдържат пиноленова киселина, която е ефективно средство за подтискане на апетита. Според изследванията тя активира освобождаването на два хормона, подтискащи глада холецистокинин (CCK) и глюкагон-подобен пептид-1 (GLP-1).

Полезни са за сърцето.Кедровите ядки са чудесен източник на мононенаситени мазнини, които понижават нивото на холестерола и намаляват риска от сърдечен удар. Освен това са с високо съдържание на витамин Е, витамин К, мед, желязо и манган, които помагат за перфектното функциониране на сърдечно-съдовата система.Богати са на желязо.Кедровите ядки са отличен източник на желязо, който е важен елемент за правилното протичане на множество процеси в организма. Приемът на достатъчно количество желязо намалява риска от апатия, слабост и депресия.Действат подмладяващо.

Хапвайте кедрови ядки, защото наличието на мед и антиоксиданти в тях, ви позволява да забавите процеса на стареене.Намаляват риска от заболявания на очите.Кедровите ядки съдържат лутеин, който е от решаващо значение за предотвратяване на очни заболявания като макулна дегенерация и катаракта, и витамин А под формата на бета каротин.Дават ви допълнително енергия.Когато умората ви налегне, похапнете кедрови ядки. Те съдържат протеини и магнезий. Установено е, че магнезият помага за при умора, освобождава напрежението и облекчава мускулните спазми.

Реклами