Етикети

,


Ексфолиантът е козметично средство на основата на течни емулсия и абразивни частици, предназначено за механично почистване на кожата. Още в древността средиземноморските красавици са използвали пилинг на основата на нежния вулканичен пясък. А египетската царица Клеопатра се е глезила с пилинг от морска сол и бадемово масло.

Защо е нужен ексфолиантът?
Човешката кожа се обновява постоянно. Непрекъснато се образуват нови клетки, които се развиват и изтласкват към повърхността старите. Част от мъртвите клетки се отмива, но част остава на повърхността на кожата, запушва порите, предизвиква неравности и влошаване на тена. Мазнината отделена от кожата, прахът, потта също частично се отлагат върху повърхността на епидермиса. Така че, за да се запази здравето и младостта на кожата, трябва редовно да и се прави дълбоко почистване.
Ексфолиантът, благодарение на съдържащите се в него абразивни частици, отстранява мъртвите клетки и дълбокото замърсяване. Докато ексфолирате кожата си вие правите и микро масаж на повърхността и, който стимулира циркулацията на кръвта, подобрява тена и подпомага процеса на доставка на хранителни вещества в клетките на епидермиса.

Как правилно се използва ексфолиантът?
Ескфолиантът трябва да се нанася върху добре почистена, затоплена или овлажнена кожа, за да са омекнали мъртвите кожни люспи. Когато се прави пилинг на лицето, скрабът се разпределя равномерно по него и се втрива с кръгови движения по масажните линии 2-3 минути. Пилингът на тялото се започва от краката към сърцето и нагоре до лимфните възли. Краката се масажират от петите нагоре, коремът по посока на часовниковата стрелка, задните части от центъра настрани отдолу нагоре. Най-добре е процедурата да не се прави повече от 1-2 пъти седмично. Не се препоръчва да се ексфолира чувствителна, раздразнена или прясно обръснат кожа.

Реклами